Született szállodások

Annyi érdekes dolog történik minden nap egy szállodában... hát még négyben! Mostantól megpróbáljuk a legjobb sztorikat - a múltból és jelenből - összeszedni, hiszen az élet a legjobb regényíró...

Hirdetés

Utolsó kommentek

A fák csodálatos ereje

2010.08.02. 09:17 - Heni - Danubius Health Spa Resort Sárvár


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

A növényeknek kétségtelenül különleges erejük van. Már néhány, lakásunkban vagy munkahelyünkön elhelyezett növénytől is jobban érezzük magunkat, mint sivár falak között. Ha zaklatottak, idegesek vagyunk, kétségek gyötörnek bennünket, vagy egész egyszerűen csak nagyon elfáradtunk, egy séta a természetben csodákat tehet. Szeretünk ott lenni, a rengeteg zöld levél, a természet közelsége, a friss levegő, a csend megnyugtat minket. Már csak azért is, mert erre a rövid időre kiszakadunk a civilizáció lüktetéséből és közelebb kerülünk a természethez. De Önök, kedves olvasók, gondolták volna, hogy a fák ennél sokkal többre is képesek? Gondolták volna, hogy e hatalmas, csöndes és öreg lények mennyi energiát adhatnak nekünk, embereknek?

A faterápia szellemiségét tudtunkon kívül már akkor is megtapasztalhattuk, ha valaha sétáltunk évszázados fák között, átszellemülten egy erdőben. Tudjuk jól, hogy a környezetünkben lévő növények oxigént termelnek, szükségünk van rájuk és jó érzésünk lesz, ha a közelükben vagyunk. De ennél tovább is mehetünk. Ha tenyerünket séta közben csak öt percre egy fa törzsére helyezzük, máris érezni fogjuk, hogy sokkal energikusabbak vagyunk.

A faterápia még egy lépéssel továbbmegy, hiszen ilyenkor egész testünkkel hozzásimulunk a fához, hogy egyenesen a kérgéből nyerjünk energiát. A sárvári szálloda csodálatos arborétumában, a park évszázados fái között ez már bevett gyakorlat. Valakinek talán abszurd gondolatnak tűnhet, hogy fákat ölelgessen, de nem nehéz megérteni, hogy ezek a matuzsálemek mennyi erőt őriznek magukban. Ha egész testünkkel közelebb kerülünk hozzájuk, ráhangolódhatunk a fa “szívverésére”. Helyezkedjünk el kényelmesen, úgy, hogy testünk minél nagyobb felületen érintkezzen a fa kérgével. Lehetőleg idős és mindenképpen egészséges lombkoronájú fát válasszunk. Lélegezzünk mélyeket és próbáljunk minden “realitásra” vonatkozó gondolatot kizárni az elménkből.

A fák gyógyító hatása nem modern találmány, az ősi hit, hogy a betegségeket fák segítségével meg lehet gyógyítani, a mai napig él a népszokásokban, de számos európai nép kultúrájában, hiedelemvilágában is megtalálható, mint az erő, a hosszú élet, az önbizalom, a kitartás szimbóluma. A mi sárvári arborétumunk tölgyfáiról híres. A tölgy romolhatatlannak vélt kemény fája révén válhatott a nagyság, a rendíthetetlen erő, a kitartás és a halhatatlanság jelképévé. Szállodánk 25 éves jubileumának ünnepén ezért is ültettünk emlékfaként egy ritka, nagymakkú tölgyet, ami, reményeink szerint még több száz év múlva is jó szolgálatot fog tenni az energiára, testi-lelki harmóniára áhítozóknak.

Minden fa külön világ, minden fa önálló egyéniség. Szánjunk időt a különböző típusok megismerésére, felfedezésére! Hogy könnyebben eligazodjanak, mellékelek egy kis összefoglalót, és meghitt fa-pillanatokat kívánok!

Tölgyfa: a gyógyító fa (tiszta gondolkodás)
Már őseinknél is gyógyító fának számított, az energia és az erő szimbóluma volt. Az életenergiája rendezi a gondolkodásunkat és élesíti az elmét.

Nyírfa: Száműzi a melankóliát (erő, fiatalság)
A tavasz és a fiatalság mágikus fája. A kedvetlenséget és a szorongást is elűzi. A melankólikusból boldog és felszabadult embert csinál.

Kőrisfa: Erősíti az akaratot
Mágikus ereje van. Aktiválja a tudatalattit és erősíti az akaraterőt. Ha Ön hajlamos arra, hogy hagyja irányítani magát, nehezére esik dönteni vagy erőre van szüksége, hogy elérje a célját, keresse a kapcsolatot a kőrissel.

Bükkfa: Fejfájás ellen
Sugárzása segít a fejfájás és migrén esetén, ezenkívül támogatja a szellemi munkát. Akinek koncentrációs nehézségei vannak vagy nagyon leterheli az irodai munka, az a bükkből új erővel és energiával töltheti fel magát.

Hársfa: A szerelem fája
Gyengéden hat a szívre és erősíti a szerelem képességét. Támogatja a test mozgékonyságát és lendületét, meghosszabbítja az életet és megfiatalít.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletettszallodasok.blog.hu/api/trackback/id/tr132192597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása