Született szállodások

Annyi érdekes dolog történik minden nap egy szállodában... hát még négyben! Mostantól megpróbáljuk a legjobb sztorikat - a múltból és jelenből - összeszedni, hiszen az élet a legjobb regényíró...

Hirdetés

Utolsó kommentek

Ez nekünk kínai!

2010.05.31. 18:41 - Anett - Danubius Health Spa Resort Bük

Címkék: bükfürdő turisták vicces történetek gesztikuláció danubius hotel wellness szálloda kínai csoport beteg tolmács szállodai sztorik


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

Csak néhány percem van bloggolni ma, mert az élet megint ellátott minket kalandokkal… ugyanakkor a szókeresőket ezúttal sem akarom játék nélkül hagyni, ezért gyorsan leírom mi a helyzet nálunk, és egy nyerő szót is elrejtek benne.

Amikor megtudtuk, hogy egy kínai csoport érkezik hozzánk Bükfürdőre, még fogalmunk sem volt mi vár ránk. Japán csoportunk már sok volt korábban, sok kedves történetet hátrahagyva, de hát hasonlókat biztos mindenki ismer a „goulasch”-turizmus hőskorából. Naiv módon azt hittük, az újabban dömpingszerűen utazó kínaiakkal sem lesz több bonyodalom, mint velük, vagy mint a nonstop flörtölő olaszokkal, a hihetetlen rendetlenséget csináló amerikaiakkal, az angolul egy szót sem beszélő, értetlenkedő franciákkal. Tévedtünk.

A huszonöt fős csoport ma délelőtt érkezett busszal, miután néhány napot eltöltöttek Budapesten és környékén, ahol egy konferencián is részt vettek, már csak az ejtőzés maradt hátra Magyarország híres termálvizeiben. Az érkezéskor rögtön kiderült, hogy a csendes, kedves és végtelenül fegyelmezett japánokkal ellentétben a kínaiak nagyon is eleven társaság. Európában manapság már meglepő olyan buszt látni, melyből ajtónyitáskor füst csap ki… Zoli, a londinerfiú, aki érkezésükkor épp a bejárat mellett állt már éppen nyúlt volna a tűzoltókészülék után, de szerencsére időben észrevette, hogy csak a vendégek füstölögnek. Kivétel nélkül mindegyik. Egyik cigarettát szívják a másik után… Gyógyszállónkban így elsőként arra kell majd megoldást találni, hogy szenvedélyüket hol élhetik ki úgy, hogy a legkevésbé zavarjanak másokat.

A csoport egyébként főként nagyon kedves, aranyos urakból áll. Angolul pontosan olyan jól beszélnek, mint magyarul, franciául vagy németül: azaz semmennyire. Tolmács nélkül meglehetősen kilátástalannak tűnik velük a kommunikáció. És itt következik a gond: a tolmács megbetegedett, az idegenvezetőnek pedig, aki lehozta őket, hamarosan mennie kell… Az iroda épp hanyatt-homlok igyekszik egy helyettest találni, de akárki is lesz az, ma még biztos nem tud leutazni hozzánk. Itt állunk tehát huszonöt mosolygó, füsölgő kínai üzletemberrel úgy, hogy a mosoly és a gesztikuláció a kizárólagos kommunikációs forma közöttünk…

Most mennem kell, folyt köv… addig is keressék a szót! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletettszallodasok.blog.hu/api/trackback/id/tr172045518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ailaoshi · http://miraculousmandarin.weebly.com/ 2010.06.01. 15:02:46

Sok szerencsét!:)
Harsány harákolás után padlóra köpés megvolt már? Meg a halszálka asztalra köpködése? Csak idő kérdése.....
加油!!

andrewt 2010.06.01. 16:10:46

Hát igen, furcsa népség ez a kínai. én épp tegnap jöttem haza tőlük, pár napot töltöttem Kínában, és még néhányat Hong Kongban. Általában jellemző a kínaiakra, hogy angolul nem tudnak, viszont hajlamosak azt hinni, hogy ha elég sokáig és elég hangosan beszélnek hozzád kínaiul akkor te azt majd megérted. Hát nem tudom, nálam biztosan nem jött be :) A köpködés, harákolás általános probléma európai szemmel nézve, a dohányzási szokásaik valóban eléggé érdekesek, a bárhol bármennyit elvét követik. Hong Kongban már jobb volt a helyzet, az angolt többen beszélték, de azért sokan ellenálltak, és a kínai nyelvet részesítették előnyben, a harákolás pedig itt is megmaradt népszokásként. Sok szerencsét és türelmet kívánok hozzájuk! :)

aszakács · http://www.kaldeneker.hu/ 2010.06.01. 16:39:21

Ajaj, részvétem, annyira nem tudnak semmilyen nyelven. Amikor Sanghajban jártam, és beültem egy taxia, köszöntem...Helló. Majd a sofőr ennyi szólt hőőőőő? Mondom magyarul, köszöntem, te birka. Azóta Nem is próbálkoztam semmilyen nyelvvel Kínában, mindent magyarul mondtam, legalább ezt sem értették, nem kellett erőlködnöm. Hong Kongban már más volt a helyzet, ott a hivatalos nyelv egyike az angol. A 4 csillagos szállodában nem akartak megérteni minket, pedig angolul erőlködtünk, a Mekiben meg nem tudta a fő menedzser mi az a fisburger...NA mindegy azért jó kis kiruccanás volt. Ti meg kössétek fel a gatyát, nagyon erőszakos és fegyelmezetlen népség..
olvashattok itt a Kínai és Hong Kongi kiruccanásaimról
www.kaldeneker.hu/kaldeneker/utazas/hongkong-a-felhokarcolok-varosa.html
www.kaldeneker.hu/kaldeneker/utazas/25-bevasarlo-korut-kelet-parizsaban.html
www.kaldeneker.hu/kaldeneker/utazas/212-a-pekingi-kacsa-titka.html

lella_88 2010.06.03. 21:33:07

Nem ők szoktak a kád mellett tusolni?:)


süti beállítások módosítása