Született szállodások

Annyi érdekes dolog történik minden nap egy szállodában... hát még négyben! Mostantól megpróbáljuk a legjobb sztorikat - a múltból és jelenből - összeszedni, hiszen az élet a legjobb regényíró...

Hirdetés

Utolsó kommentek

Lélek-fitness?

2010.07.21. 13:21 - Heni - Danubius Health Spa Resort Sárvár


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

Ahogy a blog eddigi sztorijaiból már kiderült, a Danubius szállodákban gyakran történik valami érdekes, amit érdemes elmesélni. Mégis úgy gondolom, az emberek sokszor éppen arra vágynak, hogy stresszes, rohangálós hétköznapjaik után végre az égvilágon semmi se történjen, fel tudjanak töltődni testileg-lelkileg és harmóniába kerüljenek önmagukkal. Ezért is szerették meg annyira a wellness-t.

Nem csoda, hiszen legyen akár nyár vagy tél, hideg vagy meleg, eső vagy hóesés, bármikor hódolhatunk élvezetének, bármikor kiszakadhatunk a napi robotból egy kis kényeztetésre. A wellness elsősorban a testünkről, az egészségünkről szól, amiről a nagy rohanás közepette hajlamosak vagyunk megfeledkezni. Rendszertelenül, gyorsan étkezünk, “nincs időnk” sportolni, munkahelyünkön összegörnyedve, felhúzott, merev vállakkal ülünk. A masszőrök nap mint nap szembesülnek ennek az életmódnak a következményeivel: elmeszesedett, merev nyak, csomók a vállban, ropogás minden érintésre.

A wellness arról szól, hogy ezeket a merevségeket kilazítsuk, hogy néhány napig az egészséges táplálkozásé, az ellazulásé, a mozgásé-mozgatásé legyen a főszerep. Nemrég azonban a wellness mellett (vagy inkább a wellness-en belül) egy új fogalom is népszerűvé vált, ez pedig a SELFNESS. Nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom, hogy a test ápolása mellett a lélek igényeire is figyelnünk kell… pontosan erről szól a selfness filozófiája.

A test edzésben tartásának módszereivel nagyjából mindenki tisztában van, még ha nincs is mindig ideje betartani. De hogy kell edzésben tartani a lelket?

A lelki nyugalom, az önmegismerés alapja az, hogy nyugodt, harmonikus körülmények között elmélyülünk magunkban, megfogalmazzuk, mire vágyunk pontosan, mi a célunk, mi az, ami nem működik az életünkben és mi az, amin változtatni szeretnénk. A problémákon való rágódás helyett a megoldáson való meditálásra helyezzük a hangsúlyt, ami hozzásegít ahhoz, hogy rejtett képességeinket felszínre hozzuk és mozgásba lendítsük. Ha néhány célirányos kérdést felteszünk magunknak, máris világosabban jelenik meg előttünk az ösvény, amin haladnunk kellene (pl.: Miért nem vagyok elégedett? Mi tehetne elégedetté? Hogy érhetem el ezt a célt, mit kell tennem érte és mennyi időbe fog telni? stb.)

Visszajáró kedves vendégeim gyakran mondogatják nekem, hogy igenám, de ami könnyen megvalósíthatónak tűnik itt a mi szállodánkban, Sárváron, ebben az idilli környezetben, az arborétumban sétálva a több száz terebélyes tölgyfa között, Wai Tan Kung-gal (kínai gyakorlatsor) vagy aquafitness-szel indítva a napot, az nem folytatható egykönnyen a hétköznapokban. Erre az első válaszom mindig az, hogy nagyon örülünk neki, ha vendégeink sokszor visszatérnek abba az idilli és harmonikus környezetbe, ami Sárvár.

Ugyanakkor hiszem és vallom azt is, hogy elsajátíthatnak nálunk olyan technikákat, trükköket, amiket hazavihetnek és megkönnyíthetik velük a mindennapokat. Egészséges táplálkozás, lazítás, meditáció, egymás gyöngéd megmasszírozása, testmozgás és a lélek rezdüléseire való odafigyelés: olyan dolgok ezek, amelyekre ha nap mint nap szánunk egy kis időt, szervezetünk és lelkünk is ezerszeresen fogja meghálálni.

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletettszallodasok.blog.hu/api/trackback/id/tr182166056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása