Született szállodások

Annyi érdekes dolog történik minden nap egy szállodában... hát még négyben! Mostantól megpróbáljuk a legjobb sztorikat - a múltból és jelenből - összeszedni, hiszen az élet a legjobb regényíró...

Hirdetés

Utolsó kommentek

Céges elszámolás...

2010.07.01. 12:38 - Anett - Danubius Health Spa Resort Bük

Címkék: könyvelő vicces történetek szerelmespár danubius hotel wellness szálloda céges számla lebukás sztori szállodai sztorik


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

Egyik kolléganőm írta meg nekem az alábbi tanulságos történetet.
Anett

“Egy szép tavaszi hétvégén egy szerelmespár, egy csinos fiatal nő és egy jóképű férfi ellátogattak egyik wellness szállodánkba. Nincs ebben semmi különös, hiszen ilyesmi minden héten megtörténik. A szerelmesek boldogok voltak, hogy végre kiszakadhattak a szürke hétköznapokból, romantikusan, gyertyafényben vacsoráztak, kényeztették magukat a különböző lazító kezelésekkel, ejtőztek a gőzben, andalogtak a kert ösvényein, az erdő fái között. Majd vasárnap, amikor kicsekkoltak a szállodából, a férfi minderről kért egy céges számlát és mosolyogva, elégedetten távoztak.

Néhány héttel ezután csörgött a telefon az irodámban. Egy kedves, női hang szólt bele a kagylóba, aki X cég könyvelőjeként mutatkozott be és egy bizonyos céges számla adatairól érdeklődött, ami a mi szállodánkban töltött hétvégéről szólt. Ahogy a hölgy elmondta, a könyveléshez szüksége van a résztvevők adataira, az ittartózkodás időtartamára, stb. Miután előkerítettem a “nagykönyvet”, elmondtam a kért adatokat a könyvelőnek, aki szívélyesen megköszönte, majd letettük.

Körülbelül egy óra múlva újra csörgött a telefon. A férfi a nevét mondta, és kérdezte, emlékszem-e rá. Hát persze, hogy emlékeztem. Hiszen a cége nevére kiállított számla éppen most volt a kezemben… Fád hangon csak annyit kérdezett, hogy érdeklődött-e utána valaki mostanában, mire megmondtam neki, hogy igen, épp most beszéltem a cége könyvelőjével. Megköszönte és csak annyit válaszolt: az nem a könyvelőnk volt, hanem a feleségem... és letette a telefont...”

Barátnő és céges számla.. erre csak egy régi kínai közmondást tudnék idézni: "A mohóság a gonosz tettek atyja, de az elővigyázatosság olyan őr, amely távol tartja..."

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletettszallodasok.blog.hu/api/trackback/id/tr662122953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pablophone 2010.07.02. 11:32:03

A kedves kollegano meg mehet a ..... , mert ismeretlenul szemelyes adatokat adott ki vadidegeneknek, ezzel tonkreteve masok eletet amihez semmi koze nem volt ....

Valtson allast, kazanfutokent nem okoz ennyi kart ....

Netuddki. 2010.07.02. 11:48:43

@pablophone: Csillagvirág! A fickó saját maga tette tönkre az életét amikor anyu helyett a titkárnőt vitte wellnessre.

Mellesleg ez urban legend. Max. alap oktató anyag kezdő szállodások számára.

DW73 2010.07.02. 12:36:06

kicsekkol = kijelentkezik! Ilyen szó nincs, hogy csekkol.

phaszfej 2010.07.02. 13:39:41

ezt a hülye recepciós picsát

@DW73: duplavé sincs a magyarban

Affeneegyemeg 2010.07.02. 13:53:41

Ami az adatkiadást illeti, telefonon semmit! Ha a könyvelő érdeklődik, annak kizárólag írásba adott dokumentumok érdekesek! Tehát a legendás recepciós tényleg hülye volt. Írásbeli hivatalos kérésre azonban a cégnek mindent köteles kiadni. Innentől a feleségnek csak a könyvelőt kell ismernie, az ügyfél pedig, hiszi-nemhiszi magánjogi perben kárpótlást kérhet a szállodától, melyet szinte biztosan megkap és a szálloda a recepcióssal kifizettet.
Persze csak akkor, ha kikerül e legendából!

T1GRIS 2010.07.02. 14:54:53

@DW73: Nézd, kevés nálam elvakultabb helyesírásfetisisztával találkoztabb eddig életemben (alapvetően tehát örülök neked, mert kevesen vagyunk), de amit te képviselsz, az már inkább egyfajta fundamantalista grammatikanácizmus - ráadásul téves.
Az élő nyelv folyamatosan változik, formálódik, a közbeszéd alakítja. Pár évtizede még olyan szavunk sem volt, hogy menedzser, aztán bekerült a köznyelvbe, és mostanra az élő nyelv része lett. Ma már csak azokon nevetünk, akik még mindig managernek írják, de azt senki nem merné állítani, hogy nem része a magyar nyelv szókészletének. Igen, idegen eredetű, de rögzült a magyarban.
Ugyanilyen a becsekkol, kicsekkol, ha mondjuk repülőtérrel vagy szállodával kapcsolatos szövegben használjuk (más tészta az "ezt csekkold le" mondatszörny).

MedveDisznóEmber 2010.07.02. 15:32:01

Nekem az tetszik legjobban, hogy ezt a posztot névvel együtt rakod ki kedves blogíró. Nekem ez olyan, mintha "kick me" post-it matricát ragasztanál a homlokodra.

Kicsinyaff 2010.07.02. 15:47:29

@MedveDisznóEmber: Az "Egy kolléganő" az név? :D


süti beállítások módosítása