Született szállodások

Annyi érdekes dolog történik minden nap egy szállodában... hát még négyben! Mostantól megpróbáljuk a legjobb sztorikat - a múltból és jelenből - összeszedni, hiszen az élet a legjobb regényíró...

Hirdetés

Utolsó kommentek

Talált tárgyak

2010.07.19. 16:51 - Anett - Danubius Health Spa Resort Bük

Címkék: titok furcsa vicces történetek talált tárgyak wellness szálloda danubius szálloda szállodaszobák szobában felejtett dolgok


Megosztás: 
Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add az RSS olvasódhoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez Add a Startlaphoz

Ha a szállodaszobák mesélni tudnának... Ami azt illeti, ha a szobák nem is, a dolgok, amiket vendégek ottfelejtenek, sokszor igen-igen beszédesek. Csináltam egy kis összesítést saját történetekből és sok más kolléga elmondásai alapján vicces, érdekes, néha bizarr tárgyakról, melyek a szobákban maradtak.

- Szokás mondani, hogy valaki egyszer a saját fejét is otthon fogja hagyni. De hogy a fogait? A szállodák visszatérő jelensége a fogmosópohárban úszkáló műfogsor...

- Ugyanígy a paróka is gyakori a hátrahagyott tárgyak listáján. De vajon tulajdonosának hogy nem tűnik fel a hiánya?

- A minibár a titkok tárháza. Általában ugyan kevesebb dolog van benne a vendég elutazása után, mint megérkezése előtt, de olykor az ellenkezője is előfordul. Ilyenkor a legváltozatosabb dolgokkal bővül a bár kínálata: egy kis fazék ottfelejtett hazai pörkölttel (még all inclusive szállókban is), almalével feltöltött viszkisüveggel, félig megevett tölcséres fagyival a közeli fagyizóból.

- Az egyik szobában egy fél méter magas Buddha szobor maradt... Vajon egy idő után már elképzelhetetlennek tartotta a vendég, hogy ezt ő maga hozta el, és azt hitte, hogy a szoba berendezéséhez tartozik?

- Ha sok pénz van nálunk, akkor nagyon vigyázunk rá, igaz? Nem mindig. Egyik szobalányunk három húszezrest talált egy fürdőköpeny zsebében, miután az ottlakók már útra keltek… Gyanította, hogy ezt azért nem borravalónak szánta tulajdonosa, úgyhogy felkutattuk és eljuttattuk hozzá a pénzt. Egy milánói szállodában egyszer 200 ezer eurót felejtett ott egy pár, akiket a reptéren értek utol. Mivel a gépről lemaradtak, még egy éjszakát a szállodában töltöttek. A borravalóról nincs információnk.

- A jegygyűrű az együvé tartozás szimbóluma. Persze néha azért levesszük, ha félünk, hogy pl. az uszodában lecsúszik az ujjunkról. De hogy a nászutas-pár mindkét tagja ottfelejtse saját éjjeliszekrényén? Ez még figyelmetlenség is lehetne, az viszont már beszédesebb, hogy azóta sem keresték...

- Egy szállodás ismerősöm egy dominacsizmát fedezett fel egy szekrényben ami egyéni ízlés kérdése ugyan, de vajon mit keresett egy férfi szobájában, aki egy konferenciára érkezett többedmagával? Inkább „úriember látványosan nem csodálkozik” alapon nem kérdeztek rá.

- Mivel sok család érkezik hozzánk, rendszerint találunk gyerekjátékokat, kiscipőket, csörgőket, sapkákat. De egy rockosabb pár halálfejes cumiját több órán keresztül kerestük, állítólag amerikából van és nagyon drága volt.

- A családok sokszor házikedvencüket is magukkal hozzák a nyaralásra. Az egyik vendégünk távozása után a szobalány halk csaholásra lett figyelmes az erkélyről, ahol egy mini kutyus didergett. Az idős hölgy mégis a szállodát okolta a túl jó hangszigetelés miatt (A fenti eset kiegészítése lehetne a fiókokban hagyott hallókészülékek és Cavintonok tárháza is).

- Magukról az éjjeliszekrény fiókjában talált könyvek széles skálájáról is külön regényt lehetne írni. Egyik vicces példa volt erre egy szállodahajón talált 250 oldalas Káma Szútra által ihletett vaskos könyv. A kollegák ekkor már értették, hogy a pár miért kér minden étkezést a kabinba, 250 oldal az bizony előszóval együtt is tartalmas olvasmány. :)

- Ha már Káma Szútra, a szobákban felejtett pajkos segédeszközök is megérnének egy misét. A legviccesebbet egy párna alatt találtuk meg: egy puha, rózsaszín szőrrel bevont bilincs volt az.

- Végül egy igazán durva példa az USA-ból, ahol egy többgyerekes család az egyik 9 hónapos gyermekét felejtette ott a szállodában az ágyban, akit egy napon keresztül a szálloda személyzete dédelgetett, míg a szülők észrevették a hiányt vagy sikerült őket utolérni...

És a kedves olvasók? Mi volt a legérdekesebb dolog, amit hotelszobában felejtettek? 

A bejegyzés trackback címe:

https://szuletettszallodasok.blog.hu/api/trackback/id/tr182161503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Almaspite 2010.07.19. 20:32:43

Amszterdamban találtam a szálloda erkélyén egy kis zacskó füvet. Dehát ez igazándiból _ott_ nem olyan nagy dolog, akár vehetjük úgy is, hogy a szoba minibárjának alapfelszereltsége...

Mbraun 2010.07.19. 20:40:43

Hajos korszakomban, az agynemu kozott talalt kis tasak kabszer (koko, vagy heroin). Azonnal a wc-be kerult es lehuztuk. Mivel a Coast Guard es DEA kutyulival jott fel minden alkalommal mikor visszaerkeztunk Miamiba. Szep is volt mikor a masik szinten a kabszeres-fuves vendegeket bilincsben vittek el.
Masik erdekesseg, hogy nalunk egy pici kocka alaku csokit hagytak az esti setupnal a parnan. Erre folyamotasan rafekudtek a kedves amerikiai vendegek. Meg akkor is, ha nem voltak reszegek :) Nem tudom de szerintem elegge eszreveheto ha valami "nyomja" a fejed.

kran72 2010.07.19. 21:19:54

Nehezen menő vendég a 3 hetes kúra után a botját hagyta,felejtette a szállodában.(komolyan).Másik hévízi szállodában a vendég műszemét kereste a személyzet!(szintén nem vicc)

Black Lotus · http://labdabiztos.blog.hu 2010.07.19. 21:40:52

Egy nápolyi szállodában vendégként volt szerencsém saját kezűleg a recepciós kezébe nyomni az előző vendég útlevelét, ami a tulajdonos mellett a takarítónő figyelmét is elkerülte. :)
Jómagam egyszer alkottam maradandót, amikor már Budapesten, a bejárati ajtónál tudatosult bennem, hogy a lakáskulcsom ott maradt a barcelonai szálloda széfjében... Óriási szerencsém, hogy szüleimnél hagytam egy pótkulcsot, így drága ősöm este utazott oda-vissza 30-30 kilométert, hogy ütődött gyermekének ne kelljen a lakás ajtaja előtt a bőröndön aludnia... A kulcscsomó egyébként meglett, a szálloda elküldte DHL-lel Magyarországra. Nagyjából egy hét után kaptam kézhez, miután (ezt a bélyegzőkről tudom) két napot parkolt a VPOP-nál, ahol nem tudták eldönteni, hogy szükséges-e elvámolni és ha igen, akkor milyen jogcímen...

Kata78 2010.07.19. 23:22:42

A parom, szallodas, bigott katolikus ireknel a Biblia mellol kb 52 darabos nem soft felnottfilm gyujtemenyt emelt ki... :) senki nem kereste :) de a kukabol mar bujt elo ipod is... azt sem kerestek:)

ewing_65 2010.07.20. 09:23:13

Egyszer édesapám nevére jött egy csomag. Én mentem el kiváltani a postára, ahol kezembe nyomtak egy közepes méretű, feltűnően könnyű, szinte üresnek tűnő dobozt. Otthon kibontva derült ki, hogy a szállodából küldték utána a kispárnáját, amit mindig vitt magával, ha szállodába ment, mert kispárna nélkül nem tudott aludni.

edition33 2010.08.09. 13:04:02

Szállodában dolgozom 16 éve. Egy fogsoron, mankón, vagy szexuális segédeszközön már meg sem lepődöm. De tegnap egy teljesen jó állapotú kisméretű téglát találtunk az egyik utazó szobában....


süti beállítások módosítása